BEL DIRECT 0251-262 099
EEN BOS IS MÉÉR WAARD ALS HET BLIJFT BESTAAN
teruggeven wat we nemen

PLANT EEN BOOM MÉT IMPACT

De wereld heeft méér bos nodig. Daarom zetten we ons bij IJmond Timmerfabriek in voor een bosrijke wereld. Dé duurzame manier om onze C02-uitstoot te compenseren (liever nog: te reduceren). 

Dat doen wij door middel van ons bomenpartnerschap. Voor elk kozijn dat wij produceren, planten wij in samenwerking met onze opdrachtgevers  bomen in Nederland én in het buitenland. Dat is een bewuste keuze. Klimaatverandering is immers een wereldwijd probleem en de gevolgen zijn overal voelbaar. Zo maken we samen dus wereldwijd impact! 

plant een boom

maak impact: plant een boom

WAT WE AL BEREIKT HEBBEN?

Bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde. Ze dragen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor ons allemaal. Als partner van ‘Trees for All’ zet IJmond Timmerfabriek zich in voor een bosrijke wereld. Voor elk kozijn dat wij produceren, planten wij in samenwerking met onze opdrachtgevers bomen in Nederland én in het buitenland. 

ijmond-timmerfabriek-Bos_2
0 miljoen
bomen en struiken geplant in Nederland en het buitenland
ijmond-timmerfabriek-CO2_compenseren
0
CO2 gecompenseerd via gecertificeerde credits
ijmond-timmerfabriek-Moederboom
0
duurzame bosprojecten gerealiseerd
ijmond-timmerfabriek-Boeren
0
mensen geholpen met extra werk & inkomen (internationaal)
ijmond-timmerfabriek-plant-een-book-VOOR-Nu-en-IN-DE-toekomst

VOOR Nu én IN DE toekomst

Bomen zijn van levensbelang voor natuur, mens en dier. Ze halen CO2 uit onze atmosfeer en vormen die om tot zuurstof die wij vervolgens inademen. En ondertussen groeien ze uit tot volwassen bomen. Die wij op onze beurt dan gebruiken om duurzame kozijnen van te maken.Wij kunnen geen veiligere en milieuvriendelijkere manier bedenken om CO2 op te slaan. En daarmee een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Voor nu én in de toekomst.
ijmond-timmerfabriek-plant-een-book-TERUGGEVEN-WAT-WE-NEMEN

TERUGGEVEN WAT WE NEMEN

Verduurzaming en CO2-reductie hebben al jaren een prominente plek in onze bedrijfsvoering. We werken al jaren uitsluitend met FSC en PEFC hout.Deze labels garanderen 100% dat het hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt. Dat is en sich al een mooie stap. Maar dit is nog géén antwoord tegen ontbossing.IJmond Timmerfabriek heeft daarom als doelstelling om voor elk buitenkozijn dat we produceren, minimaal één boom aan te planten. Middels ons bomenpartner programma.
ijmond-timmerfabriek-plant-een-book-+-C02-FOOTPRINT-verder-VERLAGEn

+ C02-FOOTPRINT
verder VERLAGEn

Uitgangspunt is dat een geplante boom minimaal zo snel groeit, als dat het hout in ons product meegaat. Een boom doet er ongeveer 30 jaar over voordat wij er kozijnen van kunnen maken. Bedenk je eens dat onze kozijnen wel meer dan 100 jaar mee kunnen gaan.Door bomen te planten, grasvelden om te zetten tot bossen. Behalen we een structurele CO2-besparing en daarmee een verlaging van onze CO2-footprint. En kunnen generaties lang nog genieten van hout. Onze passie.

help mee: wordt bomenpartner

Wil je als opdrachtgever jouw steentje bijdragen? Dat kan heel makkelijk door bomenpartner te worden. Door bomen te planten draag je een steentje bij aan een groene en gezonde aarde voor iedereen. 

Daarom vragen we je – op het moment dat we met elkaar in zee gaan – om onze bomenpartner te worden. En als bewijs van je deelname aan ons ‘C02-besparingsprogramma’ krijg je van ons een certificaat met jouw (bedrijfs)naam erop. Deel dit certificaat en inspireer anderen om de wereld te vergroenen!

ijmond-timmerfabriek-certificaat
ijmond-timmerfabriek-Maak-ook-impact-wordt-bomenpartner

1.

Maak ook impact: wordt bomenpartner

Voor elk kozijn dat wij produceren, planten wij in samenwerking met onze opdrachtgevers bomen in Nederland én in het buitenland.

ijmond-timmerfabriek-Productie-gebruik-FSC-en-PEFC-hout

2.

Productie: gebruik FSC en PEFC hout

Ieder houtproduct wordt van hout uit volledig verantwoord beheerde bossen vervaardigd. Maar het echte antwoord tegen ontbossing is: bomen planten!

ijmond-timmerfabriek-Ontvang-jouw-persoonlijke-certificaat

3.

Ontvang jouw persoonlijke certificaat

Na productie ontvang je een persoonlijk certificaat met het totaal aantal bomen dat jij geplant hebt middels het bomenpartnerschap.

ijmond-timmerfabriek-Inspireer-andere-om-te-vergroenen

4.

Inspireer andere om te vergroenen!

Deel jouw certificaat binnen en buiten je organisatie. En inspireer anderen om de wereld te vergroenen. Samen realiseren we meer bos!

Gesloten

In verband met de zomervakantie is ons kantoor tussen 22 juli en 8 augustus 2024 (week 30, 31 en 32) gesloten. Onze productie ligt stil van 5 augustus tot en met 23 augustus 2024 (week 32 tot en met 34). IJmond Timmerfabriek wenst u een mooie zomerperiode en kijken ernaar uit om u na onze vakantie weer van dienst te zijn.