BEL DIRECT 0251-262 099
PASSIE VOOR HOUT

vakmanschap en innovatie

dÉ combinatie die het verschil maakt

Onze kwaliteitsproducten zijn het resultaat van continue innovatie. Kennis van toen, gecombineerd met de technieken van nu. Want hout mag dan wel hetzelfde zijn gebleven, maar de bewerking en afwerking zijn bij IJmond Timmerfabriek voortdurend in beweging. 

Wij zijn dagelijks actief bezig met de verbetering van onze proces- én productiemethodieken, slimmere technieken om zo een nóg betere kwaliteit te leveren. Zodat wij bouwen voor onze klanten nog makkelijker maken.

ijmond-timmerfabriek-kozijn-2
ijmond-timmerfabriek-kozijn-2

'made in holland'

'made in holland'

STERKE VERBINDINGEN

Automatisch belijmen en deuvelen van kozijnonderdelen zorgt niet alleen voor een perfecte lijmopbrengst volgens KOMO-richtlijnen, volmaakte verbinding en constante kwaliteit maar ook voor een stabiele output, minder lijmverlies, een schoner proces en meer efficiëntie. Het eindresultaat is zeer sterke verbinding.

timmeren op een computer

Het beweringsproces bij IJmond Timmerfabriek is geautomatiseerd en gerobotiseerd. Engineering van projecten vindt plaats op kantoor. En wordt vervolgens naar de productie in de fabriek ingeschoten. Het totale werkconcept is efficiënt en gaat verspilling van materiaal en tijd tegen.

HOU ONGEWENST BEZOEK BUITEN

Inbraakwerende maatregelen verminderen de kans op ongewenst bezoek. Zo werken wij met veiligheidsbeslag voor draaiende kozijnonderdelen. Onze producten voldoen aan de strengste veiligheidseisen van Kwaliteit van houten gevelelementen (KVT), Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG).

isolerend en brandwerend

Hout leent zich goed voor het vormen van een brandwerende combinatie met een raam en/of een deur. Met als doel de verspreiding van vlammen, rook en gassen te beperken, en hitte overdracht, doorslag en overslag van brand te vertragen. Afhankelijk van de eisen die worden gesteld, voeren we scharnieren en slotplaten brandwerend uit.

DUURZAME VERFSYSTEMEN

Al onze producten worden voorzien van hoogwaardige en milieuvriendelijke één componenten primer en een voorlak (topcoat). Door het hoogvullende vermogen van deze watergedragen verfsystemen, de goede vloeiing (viscositeit) en hoge waterdichtheid gaan onze producten jaren mee.

WORDT OOK BOMENPARTNER!

bomen planten MÉT IMPACT

De wereld heeft meer bos nodig. Daarom zetten we ons bij IJmond Timmerfabriek in voor een bosrijke wereld. Dé duurzame manier om onze C02-uitstoot te compenseren. Dat doen wij door middel van ons bomenpartnerschap. 

Voor élk kozijn dat wij produceren, planten wij in samenwerking met onze opdrachtgevers bomen in Nederland én in het buitenland. Wil jij ook een steentje bijdragen? 

ijmond-timmerfabriek-certificaat

2e Plaats

De sterkste schakel van regio kennemerland 2023

Erkenning van onze klantgerichtheid. Want we willen de beste zijn. Met de juiste machines, de juiste materialen en de juiste afwerking. Allereerst moet de kwaliteit in orde zijn: leveren wat de klant vraagt. Daar hoort ook bij: op tijd leveren en exact volgens afspraak.

En het mooiste? Wanneer duurzaamheid en klantgerichtheid samenkomen:

  • Vervaardiging van hoogwaardige, kwalitatieve houtproducten in combinatie met zuinig materiaalgebruik door slimme automatisering.
  • En gedurende dit proces energie opwekken met eigen zonnepanelen en briketten maken van houtafval.
  • Onze klanten vragen wij boompartner te worden: voor élk kozijn dat wij produceren, planten wij in samenwerking met onze opdrachtgevers bomen in Nederland én in het buitenland.
De sterktste schakel van regio kennemerland 2023

ook geïnteresseerd in onze producten?

Onze producten voldoen aan alle eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. Wij werken uitsluitend met hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen met het FSC® hout, of PEFC hout keurmerk.

ijmond-timmerfabriek-kozijn

Waarom IJMOND Timmerfabriek